Ремонт и монтаж на стълбищно осветление

plafon 0001Сервиз Атанасов гр Пловдив извършва ремонт и монтаж на стълбищно осветление.

Стълбищното осветление бива – стълбищно осветление с реле за време , както и съвременен вариант на стълбищно осветление с плафон и фотоклетка. Стълбищното осветление с реле за време е вариант, който не препоръчваме, поради факта , че е неизгоден финансово и не икономичен за живущите в блока. Електро енергията е скъпа и препоръчваме да се използва стълбищно осветление с плафон и фотоклетка. Предимствата на плафон с фотоклетка са : Намаляване на сметките за ток, както и удобство и бързо регистриране на движение, лесни за отремонтиране и без проблемни при работа. Стълбищното осветление с плафон и фотоклетка е многократно по- надеждно от стълбищното осветление с реле за време . Ето за това много от входовете преминават от стария тип осветление , към съвремени варианти на изпълнение на стълбищно осветление. Вярно е , че се прави инвестиция на средства , но те се възвръщат бързо от реализирани икономии на ток.

Сервиз Атанасов гр Пловдив извършва профилактика и откриване на повреди в стълбищното осветление . Възможни повреди по стълбищното осветление са:

Откриване на залепнал бутон,

Смяна на реле за време ,

Смяна на контактор,

Смяна на електрически крушки.

Смяна на стълбищен автомат.

Сервиз Атанасов гр Пловдив извършва още:

Монтаж на датчици,

Монтаж и смяна на фотоклетки за регистрация на движение .

При монтаж на стълбищно осветление е необходимо да се има в предвид, че схемите на стълбищно осветление с реле и стълбищно осветление с фотоклетки се различават. Датчиците за движение имат вградени фотоклетки и се включват само там, където има регистрирано движение. Стария тип стълбищно осветление може да бъде подобрено , като се поставят датчици за движение и се промени схемата на свързване. При поставяне на датчик за движение могат да бъдат настроени- ъгъл и обхват на датчика , както и време и продължителност на работа.