Ремонт на стенни конвектори

конвекторСтенните конвектори намират все по-широко приложение в бита и се налагат като често използвани уреди за отопление. Стенните конвектори имат редица предимства , загряват бързо стаята, не заемат голямо прострнство, тъй като се закрепят за стената.

Стенните конвектори притежават електрически нагревател, който нагрява бързо и равномерно въздуха в помещенията. Електрическия нагревател на стенните конвектори e U образен и има дълъг живот. Електрическия термостат осигурява по- малък разход на енергия в сравнение с аналоговите модели термостати.Стенните конвектори работят на принципа на конвекцията– загрятия въздух се издига нагоре, а студеният се спуска надолу и отново се нагрява от нагревателя на конвектора. Решетката на стенните конвектори е оребрена с цел да се подобри обмена на топлина.Съществуват конвектори, който имат функция против замръзване , която поддържа температура 7ºС с минимален разход на енергия. Стенните конвектори имат вградена защита против прегряване. Някои модели стенни конвектори имат дисплей(LED екран), на който се изписва температурата в помещението, имат ергономична клавиатура на управление и функция отложен старт.

За улеснение на движението на въздуха стенните конвектори притежават вентилатор. Конвекторите имат различни размери, цвят и мощност.

Сервиз Атанасов гр Пловдив ремонтира различни видове и марки конвектори, както българско производство на марките TESI, DIPLOMA, ELDOM,така и всички марки внос, който се предлагат на нашия пазар.

Осигурете си спокойствие и домашен комфорт.